Lataa juliste PDF-muodossa

STOP koulukiusaamiselle

MLL:n Kymen piiri emännöi 19.8.2015 Kouvolassa julistettua Koulurauha -lukuvuotta 2015—2016. Lukuvuoden teemaksi valittiin Yhdessä vahvaksi. Koulurauha lukuvuoden tueksi toteutettiin STOP koulukiusaamiselle biisi ja musiikkivideo sekä tanssi. Biisi syntyi halusta nostaa koulukiusaaminen puheenaiheeksi ja rohkaista puuttumaan siihen. Biisi ja tanssikoreografia syntyivät yhdessä lasten ja nuorten kanssa.

STOP koulukiusaamiselle biisi ja tanssi saavat uuden elämän, kun MLL:n Kymen piiri järjestää tänä syksynä kiusaamisenvastaisen "STOP koulukiusaamiselle" -kampanjan. STOP koulukiusaamiselle biisi ja video suunniteltiin soveltuvaksi esimerkiksi oppitunneille, aamunavauksissa, tukioppilastoiminnassa ja vanhempainilloissa käytettäväksi.

Tanssista tehtiin myös opetusvideo yhteistyössä Studio Move Up:n Janne Outisen kanssa. STOP tanssin opetusvideo tarkoitettiin esimerkiksi liikuntatunneille, välituntitoimintaan tai muihin tapahtumiin.

STOP koulukiusaamiselle biisi ja video toteutettiin hyväntekeväisyysperiaatteella. Haluamme kiittää kaikkia, jotka mahdollistivat projektin toteutumisen.

Biisi:
Tukipilari, tuottaja, säveltäjä ja sovittaja: Pertti Jalonen
Artisti ja puuhanainen: Hanna Pakarinen
Lapsiartistit: Olivia (Via) ja Oliver (Obi) Carpelan
Rap-osuudesta vastannut: Lc Nick
Taustalaulajat: Nina Tapio ja Pertti Jalonen
Sanoittaja: Saara Törmä
Kitaristi: Ville Nurmi
Miksaaja: Mikko Raita / Studio Kekkonen
Masteroija: Svante Forsbäck / Chartmakers

Musiikkivideo:
Tuotantoyhtiö Same-eYes Oy
Tuottaja: Jesse Tervolin
Ohjaus: Jesse Tervolin
Kuvaus: Teemu Villikka
Editointi: Teemu Villikka
Assistentit: Denis Shkiperov, Teemu Iiskola ja Rami Lyytikäinen
Esiintyjät: Mansikkamäen ja Kymintehtaan koulun oppilaat
Kuvauspaikat: Kouvolan kaupunki ja Pilkanmaan koulu

Koulurauha on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, poliisin, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on edistää kouluyhteisön hyvinvointia ja turvallisuutta. Ohjelman keskeisiä periaatteita ovat oppilaiden osallisuus, yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen — ilon ja innon tuominen koulutyöhön ja se, että ketään ei kiusata eikä kukaan jää yksin.