Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä ja muista kulttuureista? Haluatko tutustua Suomessa asuviin maahanmuuttajaäiteihin?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri aloitti vuonna 2014 Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajaäideille.

Miksi ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa tarvitaan?

Erityisesti kotona lapsiaan hoitavat maahanmuuttajaäidit jäävät helposti eristyksiin, sillä heiltä puuttuvat luonnolliset tukiverkostot eikä heillä usein ole mahdollisuutta lähteä kielikursseille. Kaikki äidit eivät saa neuvolasta tietoa esimerkiksi perhekahviloista tai kerhotoiminnoista. Niillä, jotka tietoa saavat, saattaa olla korkea kynnys lähteä yksin tutustumaan perhekahvilaan tai oman asuinalueen muuhun lapsiperhetoimintaan.

Kielenoppiminen uudessa kotimaassa on haasteellista, jos äidillä ei ole ketään, jonka kanssa puhua suomea. Myös monet arkiset toimet, kuten kaupassakäynti, ovat vaikeita ilman kielitaitoa. Kaupan hyllyltä on hankala löytää oikeaa purnukkaa ilman suomen kielen osaamista.

Millaista maahanmuuttajaäidin ystävänä toimiminen on?

Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on tavata maahanmuuttajaäitiä arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, yhteisellä kävelylenkillä, kauppareissulla tai vaikka jomman kumman kotona.

Millaisen koulutuksen vapaaehtoiset saavat?

MLL:n Kymen piiri tarjoaa toimintaan mukaan lähteville perehdytyskoulutuksen, yhteisiä tapaamisia, säännöllistä jatkokoulutusta sekä neuvontaa ja ammatillista ohjausta. Jokainen ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, jossa on läsnä maahanmuuttajaäiti, vapaaehtoinen sekä MLL:n koordinaattori.

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on tukenut ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa Veikkauksen tuotoilla.

Lisätietoja:

koordinaattori (Kymenlaakso) 
Elisa Sandström-Hovi p. 040 750 4112 tai elisa.sandstrom-hovi@mll.fi

koordinaattori (Etelä-Karjala) 
Julia Lyytinen p. 0400 873 603 julia.lyytinen@mll.fi

 

 

 

Tule mukaan - ystäväkoulutukset vuonna 2019

2.2. Kotkassa
13.2. Taipalsaarella
18.3. Kouvolassa
4.4. Lappeenrannassa

11.9. Luumäellä
18.9. Pyhtäällä
25.9. Haminassa
9.10. Imatralla
5.11. Kouvolassa
7.11. Lappeenrannassa

Lisätietoja:
koordinaattori, Kymenlaakso 
Virpi Meriläinen
p. 040 589 5584
virpi.merilainen@mll.fi

koordinaattori, Etelä-Karjala 
Julia Lyytinen
p. 0400 873 603
julia.lyytinen@mll.fi

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja olemme Sinuun yhteydessä!

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.