Lehtijutut

Kouvolan Sanomat 2.9.2016
Yksinäinen lapsi kaipaa aikuisen olkapäätä

Vuoden 2018 kaverikoulutukset

Helmikuu, Kotka
Kesäkuu, Kouvola
Syyskuu, Lappeenranta

Kaveritoiminta

Vapaaehtoinen Julia on ystävä 8 -vuotiaalle Iinalle.
Lappeenrannan vapaaehtoiset kamut.

Kaverit

Kaveritoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminta on suunnattu 4 - 17 -vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Tavoitteena on parantaa lapsen tai nuoren ja hänen perheensä elämänhallintaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Milloin kaveria tarvitaan?

Kaverista voi olla apua esimerkiksi silloin jos
- lapsi tai nuori ei löydä kavereita
- lapsi tai nuori kokee itsensä yksinäiseksi
- vapaa-ajalla ei ole mielekästä tekemistä
- koulu ei suju toivotusti
- omasta lähipiiristä ei löydy aikuista juttuseuraa tai harrastuskaveria

Keitä kaverit ovat?

Kaveri on täysi-ikäinen ja hän on saanut kaveritoimintaan koulutuksen. Hän on kiinnostunut lasten ja nuorten auttamisesta ja haluaa antaa vapaa-aikaansa tähän. Kaveri on tavallinen ja  luotettava aikuinen, joka noudattaa vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita, joita ovat mm. vaitiolovelvollisuus ja vastavuoroisuus.

Tukea ryhmässä

Kaveritoimintaan liittyy ryhmätoimintaa, jolloin lapset ja nuoret ja heidän kaverinsa kokoontuvat yhdessä. Tavoitteena on sosiaalisten taitojen ja itseilmaisun vahvistaminen. Ryhmätoiminta voi olla esimerkiksi seikkailukasvatusta, teatteripajoja, retkeilyä tai muuta mukavaa yhdessä tekemistä.

Tukea vanhemmuuteen

Toiminnassa mukana olevien lapsien tai nuorten vanhemmille voidaan järjestetään vanhempainilta, jonka aiheena esimerkiksi murrosikäisen vanhemmuus tai rajojen asettaminen. Vanhemmille voidaan tarjota myös mahdollisuus vanhempainryhmään, jonka teemoihin he itse voivat vaikuttaa.

Lisätietoja: koordinaattori Sanna Vähäsarja
sanna.vahasarja@mll.fi

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja olemme Sinuun yhteydessä!

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.