Tule mukaan toimintaan!

MLL:ssa on mahdollisuus monipuoliseen vapaaehtoistyöhön.Toteutettavat vapaaehtoistoiminnan muodot vaihtelevat paikkakunnittain - ole suoraan yhteydessä oman alueesi paikallisyhdistykseen tai piiritoimistoon.

Joihinkin voi osallistua lyhytaikaisesti, toisiin vaaditaan koulutus ja pidempi sitoutuminen.

Liity jäseneksi MLL:n Kymen piirin yhdistykseen!

Lähimmän paikallisyhdistyksen löydät täältä

Palvelut lapsiperheille

Lasten ja nuorten hyvinvointi rakentuu perheessä, vertaissuhteissa sekä arjen peruspalveluissa. MLL tarjoaa lapsiperheille monimuotoista varhaista tukea täydentäen kunnan hyvinvointiverkostoa.

Ajoissa tarjottu tuki on tehokkainta ja ehkäisee arjen ongelmien kasautumista. Vauvan syntyessä, vanhempien väsyessä arjen pyörityksessä tai yllättävissä elämänmuutoksissa tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa.

MLL osana kunnan perhekeskusverkostoa

Perhekeskus on palvelumalli, joka kokoaa yhteen lapsiperheiden hyvinvointia ja terveyttä edistävät ja ongelmia ehkäisevät varhaisen tuen palvelut sekä kolmannen sektorin toimijat.

3. kerros

erityispalvelujen intensiivinen tuki

Lapsille, nuorille ja perheille, joilla tarve erityiseen tukeen

2. kerros

preventiiviset palvelut

Lapset, nuoret ja perheet, joilla tarve selektiiviseen, kohdennettuun tukeen.

1. kerros

ennaltaehkisevät uiversaalit palvelut

Kaikille lapsiperheille

_____________________________________________

Paikallisyhdistykset

MLL:n Kymen paikallisyhdistykset järjestävät lapsiperheille monipuolista toimintaa ja palveluita, jotka tukevat lapsiperheiden arkea ja hyvinvointia:

MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät lapsiperheille:

• perhekahvilatoimintaa
  • lasten kerhoja
  • tapahtumia
  • vertaisryhmiä
  • avoimia kohtaamispaikkoja

MLL Kymen piiri ry.

MLL:n Kymen piiri koordinoi perhekeskustoimintaa, tarjoaa koulutusta niin kouluille kuin ammattikasvattajille sekä tuottaa ammatillisia perhepalveluita.

perhekeskustoiminta:

• lastenhoitoapu
  • perhekummitoiminta
  • kaveritoiminta
  • ystäväksi maahanmuuttaja äidille -toiminta

koulutukset kouluille ja ammattikasvattajille:

• tukioppilas, kummioppilaskoulutus ja tutorkoulutukset
  • mediakasvatuskoulutukset
  • vanhempainillat
  • koulutukset opettajille ja ammattikasvattajille

ammatilliset perhepalvelut:

• lapsiperheiden kotipalvelu
  • vammaisen ja pitkäaikaissairaan lapsen hoito
  • lasten- ja nuorten tukihenkilötyö
  • perhetyö

Lisäksi LEIKKILÄ -lasten ryhmähoitopalvelua yrityksille, yhteisöille ja yksityisille.

MLL:ssa on mahdollista tehdä monipuolista vapaaehtoistoimintaa!

Tervetuloa mukaan!

Vapaaehtoistoiminnan ammatillinen ohjaus

Piirin ohjaajat kouluttavat, tukevat ja opastavat paikallisyhdistyksiä ja niissä toimivia vapaaehtoisia sekä auttavat uusien vapaaehtoisten löytämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä piiritoimistoon!

Maiju Vesa
koordinaattori