LAPPEENRANTA 

Marjaana Peronmaa

koordinaattori

marjaana.peronmaa@mll.fi

p. 050 3588 394

 

Lappeenranta

Kohtaamispaikka Pikku-Tirikka
Armilankatu 33 A, 53100 Lappeenranta

  • Tapaamiset mahdollisia arkisin ja viikonloppuisin

Perheen auttaminen erotilanteessa

MLL:n Kymen piirin hallinnoiman ja STEA:n rahoittaman Eroauttamistyön ja kohtaamispaikkatoiminnan kehittämishankkeen (2018-2020) tarkoituksena on eri toimenpitein tuoda näkyviin lapsen asemaa ja ääntä vanhempien erotilanteessa. Lapsen edun huomioiminen koko eroprosessin ajan vaikuttaa positiivisesti lapsen erosta selviytymiseen, hänen oikeuteensa molempiin vanhempiinsa myös eron jälkeen sekä yhteistyövanhemmuuden vahvistumiseen. Hankkeessa toteutetaan myös eroja ja huoltajuuskiistoja ennaltaehkäisevää toimintaa.

Parisuhde päättyy - vanhemmuus jatkuu 

Perhesatamatoiminta on palvelu eronneille lapsiperheille tilanteessa, jossa lapsesta erillään asuvalta vanhemmalta puuttuu paikka, jossa tavata ja viettää aikaa yhdessä lapsen kanssa. Palvelun tarkoitus on tukea lapselle tärkeiden ihmissuhteiden jatkuvuutta eron jälkeen ja tarjota puolueeton tila tapaamiselle elämän muutoskohdassa. 

Perhesatamatoiminta vastaa sellaisten perheiden tarpeisiin, joissa vanhemmat kykenevät sopimaan tapaamisista yhteistyössä eivätkä tarvitse lakisääteisiä valvottuja tai tuettuja tapaamisia.Kyseessä ei ole viranomaispalvelu, vaan palvelu perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamuksellisuuteen ja on maksutonta. 

Perhesatamatoiminnan mahdollistavat koulutetut vapaaehtoiset. Vapaaehtoinen on ottamassa perheen vastaan ja on koko tapaamisen ajan paikalla, muttaa jättää tilan lapsen ja vanhemman yhdessäololle. Perheen toiveesta vapaaehtoinen voi olla tukena esimerkiksi hoito- ja leikkitilanteessa. 

Seuraavat perheluotsikoulutukset

7.2. klo 17-20:15 alkaen Kouvolassa (jatkopäivät 14.2. & 21.2.)

Koulutusten sisältö

1. päivä
- MLL:n toiminnan esittely
- Vapaaehtoistyön mahdollisuudet, merkitys ja arvot
- Eroauttamistyö
- Vapaaehtoisen rooli perhesatamatoiminnassa 

2. päivä
- Eron vaiheet ja eroamisen tavat
- Yhteistyövanhemmuus ja muut lasta suojaavat tekijät
- Kohtaamisen kulmakivet

3. päivä
- Omat motivaatiotekijät
- Haastavista tilanteista selviytyminen
- Tunteiden käsittely
- Vapaaehtoistyön käytännön asiat

Osallistuja on koulutuksen jälkeen valmis toimimaan vapaaehtoisena. Vapaaehtoisille tarjotaan tukea, ohjausta, vertaistukea, koulutusta ja virkistystoimintaa vapaaehtoisuuden tueksi.

Ilmoittaudu mukaan!

KOUVOLA

Satu Lukka

koordinaattori

satu.lukka@mll.fi

p. 050 5139 553

 

 

TULOSSA 2019