Toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi

Ajankohtaista

Piirin paikallisyhdistysten edustajat kokoontuivat piirin syyskokoukseen 18.11. Anjalan Mari's Coffeeseen.
Mie kuulun! (20.11.2017)
Lasten oikeuksien päivää vietetään maanantaina 20. marraskuuta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimessa vastataan silloin yhteydenottoihin kello 12–21.
Leikit yhteen paikkaan kokoava Leikkipankki on avattu. Leikkipankki toimii osoitteessa www.leikkipankki.fi. Vinkit ovat nyt vaivattomasti ja nopeasti kaikkien saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun.
Nuorisotyön viikko (10.10.2017)
Parhaillaan käynnissä olevalla nuorisotyön viikolla (9.–15.10.2017) nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden ja järjestöjen arvokasta työtä nuorten hyväksi teemalla Ole onnellisen lopun alku.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton nettisivu-uudistuksen toinen vaihe on valmistunut, kun uusittu Nuortennetti julkaistiin.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio järjestävät itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta Suomen lasten itsenäisyysjuhlan Säätytalossa Helsingissä. Juhlaan on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta lasta jokaisesta Suomen kunnasta. Pyyntö nimetä kuntaa edustavat lapset lähtee kunnille tänään.
MLL:n Kymen piiri ja Kouvolan Ohjaamo -hanke järjestävät yhdessä jo kolmannen Kuule, Näe, Kohtaa miut -seminaarin torstaina 19.10. Kouvola-talon Simelius-salissa.
Mediapaja nuorille (31.8.2017)
MLL Kymen piiri, Nuortennetti ja Lappeenrannan Me-talo järjestävät maksuttoman 13-25 -vuotiaiden työpajan Lappeenrannan Me -talolla 7. syyskuuta klo 17-19:00.
Tule Kummiksi (25.8.2017)
Koetko auttamisen halua, mutta miten auttaa ja ketä? Auttamalla lapsiperheitä, voit rikastuttaa omaa elämääsi ja saada merkittäviä ihmissuhteita. Tule MLL:n Perhekummiksi / varamummiksi tai -vaariksi, 16.9 startti Lappeenrannassa. sanna.kyto@mll.fi 040 7499697
Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2017–2018 julistetaan Suomen kouluihin 24. elokuuta Helsingissä. Koulurauha-vuoden teema ”Oikeus olla ja unelmoida” kannustaa kouluja oppilaiden oman toiminnan vahvistamiseen kiusaamisen ja syrjinnän vastaisessa työssä.
Väkivaltatapausten uutisointi tavoittaa sekä nuoret koululaiset että pienet lapset. Lasta tilanne hämmentää ja pelottaa. Aikuisenkin voi olla vaikea ymmärtää tapahtunutta ja löytää vastauksia lapsen kysymyksiin. Aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä rauhallisena.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Opetus- ja kulttuuriministeriölle 14.8.2017
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri järjestää jo perinteeksi muodostuneen Hyvä alku koulutielle -tapahtuman 11.8. Haminan Vehkalahden koululla. Tapahtumaan osallistuu noin 200 alakoulun oppilasta. Tapahtuman juontajana toimii MLL:n Kymen piirin Mie kuulun! -nuorisohankkeen koordinaattori Piia Kleimola ja esiintyjinä nähdään muun muassa taikuri-jonglööri Janne Mustonen.
Uuden kouluvuoden alkaminen on mukava, mutta samalla myös jännittävä tapahtuma. Ekaluokan alkaminen on ensimmäinen iso askel lapsen koulutiellä, ja siihen valmistaudutaan perheissä huolellisesti. Myös siirtyminen yläkouluun on suuri harppaus ja vanhempien tuki on edelleen tärkeää lapselle.