Toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi

Ajankohtaista

Maakunnallinen järjestötyöryhmä aloitti toimintansa 6.11.2018. Työryhmä valmistelee järjestörakenteiden kokonaisuutta Kymenlaaksossa. Kokonaisuus pitää sisällään esityksen kuntien, kuntayhtymän ja maakunnan avustuskäytännöille, yhteistyövastuiden määrittelyn sekä yhteistyörakenteiden mallintamisen.
Luento järjestetään maanantaina 26.11.2018 Lappeenrannan kaupungintalossa. Luennoitsijana parisuhdekouluttaja ja tietokirjailija Marianna Stolbow.
Lastenoikeusienpäivää juhlitaan kauppakeskus IsoKristiinassa 17.11.2018 klo 9.30 alkaen. Tervetuloa mukaan!
KSAO:n toimipisteessä Kouvolassa järjestetyssä tapahtumassa 9.11. Kookoon liput voitti Pirkko L., Kouvolasta.
MLL Kymen piiri osallistuu Lasten oikeuksien viikkoon valokuvakilpailulla, johon kaikki FB-sivumme tykkääjätja Instagram seuraajamme voivat osallistua.
Nyt voit tulla mukaan kotisohvalta oman teekuppisi kanssa. Pidämme ensimmäisen yhdistysten nuorisotoiminnan ideariihen torstaina 8.11.2018 klo 17-19 Yhdistysnetin ryhmächatissa.
MLL Kymen piiri on mukana Hopen ja Positiivisten ihmisten Kouvola-ryhmän kanssa keräämässä talviurheiluvälineitä vähävaraisille lapsille. kampanja jatkuu marraskuun loppuun.
Kysely on tarkoitettu kaikille perhekahvilan kävijöille. Vastaaminen on nopeaa ja kyselyn tuloksia käytetään paikallistoiminnan edistämiseen.
Mahdollisuus kokeilla erilaisia pelejä, sekä tutustua hyödyllisiin opetuspeleihin.
Kaikille avoin ja ilmainen koulutus torstaina 22.11.2018 , kello 12—16 Kouvola-talon Simelius-salissa. Järjestäjänä MLL:n Kymen piirin Eroauttamistyön ja kohtaamistoiminnan kehittämishanke (2018-2020). Ilmoittaudu mukaan 14.11 mennessä: satu.lukka@mll.fi, p. 050 513 9553
Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus toteuttaa ainutlaatuisen kyselyn työn ja perheen yhteensovittamiseen ja työelämän joustoista. Suomen lisäksi kyselyaineisto kerätään yli 30 maassa eri puolilla maailmaa, mukaan lukien mm. Saksa, Alankomaat, Yhdysvallat, Intia, Indonesia, Japani, Brasilia ja Kenia. Kysely on ainutlaatuinen kattaessaan eri maanosat.
Mikä teinissä huolestuttaa, ärsyttää, ilahduttaa? Miten tukea nuoren kasvua ja kehitystä? Nuoren mieli – myllerrystä vai matalalentoa? 7. - 9. -luokkalaisten vanhemmille suunnattu ilta vanhemmuuden tueksi.
Vanhempien ero on nykyisin tavallista, mutta se ei tee siitä helpompaa lapsille ja nuorille. Jotta eroa ei tarvitse miettiä yksin, lapsille ja nuorille avataan 10. lokakuuta vertaistukea tarjoavat #sataasiaaerosta-verkkosivustot. Sivuilla nuoret itse vastaavat toistensa kysymyksiin. Lisäksi vastauksia on kerätty ammattilaisilta.
Kannanotot ja lausunnot
Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi uudeksi asiakas- ja potilaslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto ulkoministeriölle
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Lapsiasiavaltuutetulle
Koulurauha alkavalle lukuvuodelle julistetaan Vantaalla 22. elokuuta. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa ovat laajemmin mukana myös varhaiskasvatus sekä toisen asteen opiskelijat. Koulurauha-ohjelman teema alkavalle lukuvuodelle on Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa. Teemalla kiinnitetään huomiota siihen, kuinka jokainen lapsi ja nuori voi hyvinkin pienillä teoilla vaikuttaa turvallisen kouluilmapiirin syntymiseen.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto ulkoministeriölle
Tule mukaan! (3.8.2018)
Kymen piiri kouluttaa uusia vapaaehtoisia perhekummeja, aikuiskavereita lapsille sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille. Osallistu mukaan syksyn 2018 koulutukseen Kotkassa, Imatralla, Luumäellä, Kouvolassa tai Lappeenrannassa.
Yläkoulun aloitus osuu lapsen elämässä kehitysvaiheeseen, jossa moni asia on muutoksessa. Vanhempi hyötyy tiedosta ja tuesta voidakseen kasvaa uuteen rooliinsa murrosikäisen vanhempana.
Kymen piiri kouluttaa uusia vapaaehtoisia perhekummeja, aikuisia kavereita lapsille sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille Luumäellä 26.9. klo 17-20. Lisätiedot ja ilmoittautumiset julia.lyytinen@mll.fi tai 0400 873 603
Piiritoimiston väki viettää kesälomia ja toimisto on hiljaiselolla. Tarkista kesämuistiostamme miten Mannerheimin Lastensuojeluliiton eri palvelut ovat avoinna lomakaudella.