Toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi

Ajankohtaista

Piiritoimiston väki viettää kesälomia ja toimisto on hiljaiselolla. Tarkista kesämuistiostamme miten Mannerheimin Lastensuojeluliiton eri palvelut ovat avoinna lomakaudella.
Lasten ja nuorten puhelin vastaa yhteydenottoihin koululaisten kesäloman ajan joka päivä, myös juhannuksena. Palveluun voi ottaa yhteyttä mistä tahansa aiheesta nimettömänä, ilmaiseksi ja luottamuksella.
Kymen piiri kouluttaa uusia vapaaehtoisia perhekummeja, kavereita sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille Kouvolassa tiistaina 5.6. - torstaina 7.6. klo 10-14. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sanna.kyto@mll.fi, puh. 040 749 9697 tai virpi.merilainen@mll.fi, puh. 040 589 5584
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle 15.5.2018
Palkansaajakeskusjärjestöt ja lapsi- ja perhejärjestöt vaativat perhevapaauudistuksen käynnistämistä seuraavalla hallituskaudella. Uudistus tulee kirjata osaksi hallitusohjelmaa ja siihen tulee varata riittävät resurssit.
Kannanotot ja lausunnot
Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään jälleen lauantaina 12. toukokuuta. Lukuisat toimijat eri puolilla Suomea ovat ottaneet leikin asiakseen ja järjestäneet oman Leikkipäivä-tapahtumansa. Päivän tarkoituksena on koota lapset ja aikuiset yhdessä kokemaan leikin riemu.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri järjestää 8.5.-12.6. lastenhoitokurssin Kouvolan piiritoimistolla (Hallituskatu 5, Kouvola)
Hei juuri Sinä, apuasi tarvitaan arjen avuksi ja vanhemmuuden tueksi! Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri kouluttaa eroauttamistyön vapaaehtoisia Kouvolaan ja Lappeenrantaan.
Kannanotot ja lausunnot
Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa kolmekymmentä kasvattajana ansioitunutta äitiä saa Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Ansiomerkit antaa äideille tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä äitienpäivänä. Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää valtakunnallisen äitienpäiväjuhlan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa 13. toukokuuta 2018 Säätytalolla Helsingissä.
Kannanotot ja lausunnot
26.4.2018, klo 9-15:00 Kotkan kirjasto, auditorio (Kirkkokatu 24, Kotka)
Kannanotot ja lausunnot
Kannanotot ja lausunnot. Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että ilman huoltajaa tulleiden jatkolupakäytäntöä muutetaan niin, että se tukee kotoutumista.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton perinteinen kevätkeräys on jälleen alkanut. Paikallisyhdistykset ja MLL:n piirit keräävät Lapset ensin -keräyksellä varoja omaan toimintaansa. Paikallisella tasolla yhdistysten merkitys lapsiperheiden hyvinvoinnille on valtava.
Kaverit sitouttavat lapset ja nuoret urheiluharrastukseen. Asiaa selviää Mannerheimin Lastensuojeluliiton tekemästä kyselystä, jossa kysyttiin lasten ja nuorten kokemuksia ohjatusta liikunnasta.
Jokainen päivä on leikkipäivä, mutta lauantaina 12. toukokuuta 2018 leikitään isolla joukolla ympäri Suomea. Kuka tahansa voi järjestää oman Leikkipäivä-tapahtuman ja ilmoittaa sen nettisivuille. Oulussa Leikkipäivä-tapahtumaa järjestävä Ensi- ja turvakotiyhdistys kannustaa rohkeasti mukaan organisoimaan yhteisiä leikkihetkiä.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri järjestää perehdytyskoulutuksen vapaaehtoisille kavereille, perhekummeille ja ystäville 4.4. Lappeenrannassa (jatkopäivät 16.4. & 18.4.). Koulutuspaikkana kohtaamispaikka Pikkutirikka (Armilankatu 33 A, 53100 Lappeenranta). Ilmoittautumiset 3.4. mennessä: julia.auvinen(at)mll.fi p. 0400 873 603
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 18.3.2018 Opetus- ja kulttuuriministeriölle
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle
MLL:n johtava asiantuntija Esa Iivonen saapuu kaupungin kutsusta Kouvolaan 5.4. Tilaisuus on kaikille avoin, lämpimästi tervetuloa!
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto sisäministeriölle työryhmän ehdotuksesta hallituksen esitykseksi uudeksi rahankeräyslaiksi SMDno-2016-1629
Lasten ja nuorten puhelin päivystää pääsiäisenä joka päivä kello 14–17. Lisäksi palveluun kuuluva nettikirjepalvelu on uudistunut. Nettikirjeen kirjoittajan on nyt mahdollista jatkaa yhteydenpitoa päivystäjän kanssa.