Toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi

Ajankohtaista

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää kesälläkin joka päivä, myös juhannuksena.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Eduskunnan valtiovarainvaliokunnalle 13.6.2017
Mannerheimin Lastensuojeluliiton liittokokouksen kannanotto
Järjestön liittokokous keräsi Kuopioon 300 aktiivia päättämään järjestön suunnasta.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Eduskunnan valtiovarainvaliokunnalle 9.6.2017
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 29.5.2017 Ulkoasiainministeriölle
Tule Perhekummitoimintaan mukaan, perheitä on jonossa, jotka odottavat omaa kummia..ota yhteyttä sanna.kyto@mll.fi 040 749 9697
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle
Lapsi- ja perhejärjestöt esittävät, että sote-uudistus toteutetaan ensin ja valinnanvapauslain valmistelua jatketaan. Valinnanvapausuudistus on perusteltua toteuttaa vasta sitten, kun lakiehdotuksen epäkohdat on korjattu ja maakunnat ovat voineet valmistautua valinnanvapauslain toteuttamiseen. Esimerkiksi tietojärjestelmien saaminen yhteensopivaksi vaatii aikaa.
Leikki valloittaa toukokuussa koko maan, sillä Leikkipäivän nettisivuille on ilmoitettu yli 100 tapahtumaa eri puolilta Suomea. Ideana on, että kuka tahansa voi järjestää oman leikkitempauksensa ja kutsua sivuston kautta muutkin mukaan. Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tänään lauantaina 13. toukokuuta, mutta tempauksia järjestetään pitkin toukokuuta.
Lapsiperheköyhyyttä tulee vähentää nykyistä tavoitteellisemmin. Myös sen seurausten lieventämiseen tulee kiinnittää enemmän huomiota.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa 33 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Ansioituneet äidit saavat kunniamerkit valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Säätytalolla Helsingissä.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri juhlii 65-vuotis syntymäpäiviään yhdessä MLL:n Kouvolan paikallisyhdistyksen kanssa järjestämällä taidepäivän lauantaina 6.5. klo 10–13 Kuusankosken Taideruukissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 27.4.2016 Eduskunnan lakivaliokunnalle
Suomalaisiin perhevapaisiin kohdistuu muutospaineita, ja niin työmarkkinajärjestöt kuin useat puolueet ovat esittäneet omat ehdotuksensa perhevapaiden kehittämisestä. Lapsi- ja perhejärjestöt ovat pitkään vaatineet vanhempainvapaiden keston pidennystä, joustomahdollisuuksien lisäämistä sekä isälle korvamerkityn vapaan kasvattamista. Useimmat nyt esitetyt ehdotukset ovat tämän suuntaisia ja siten tervetulleita. Perhevapaiden kehittäminen on kuitenkin tapahduttava lasten ja vanhempien hyvinvoinnin edistämiseksi. Esitettyjä heikennyksiä nykyiseen tilanteeseen vapaiden keston tai korvaavuustason kannalta ei tule hyväksyä. Hoitovapaata voidaan leikkaamisen sijasta kehittää joustavampaan ja pienten lasten varhaiskasvatusta tukevaan suuntaan.
Leikki tekee hyvää. Kaikille. Siksi haastamme kaikki kansalaiset iästä riippumatta mukaan Leikkipäivään. Valtakunnallinen Leikkipäivä järjestetään 13. toukokuuta, jolloin kuka tahansa voi järjestää oman leikkitempauksen – suuren tai pienen. Leikki on myös osa Suomi 100 -juhlavuotta.
Hallituksen kehysriihessä huhtikuun lopussa luodaan suuntaviivat Suomen taloudelle seuraavalle vuodelle. Järjestöt vaativat, että pakolaiskiintiötä korotetaan vuodelle 2018. Kiintiön korottamisen puolesta puhuvat myös Sixten Korkman ja Kari Mäkinen.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää pitkäperjantaista 2. pääsiäispäivään joka päivä kello 14–17. Numeroon 116 111 voi soittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta. Puheluihin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset.
Liian moni lapsi ja nuori kokee, ettei tule kohdatuksi eikä autetuksi, vaikka ympärillä olisi useita ammattilaisia. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen yhteyttä ottaneiden nuorten kokemukset hyvinvointipalveluista pysäyttävät. Nuoret toivovat kuuntelemista ja välittämistä, mutta kohtaavat kiireisiä ja väsyneitä ammattilaisia.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton perinteinen kevätkeräys alkaa jälleen 1. huhtikuuta. Keräyksen uusi nimi on Lapsen ensin. Paikallisyhdistykset keräävät Lapset ensin -keräyksellä varoja omaan toimintaansa. Lahjoituksen voi tehdä sujauttamalla kolikon lippaaseen tai lahjoittamalla keräystilille haluamansa summan.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton kannanotto 22.3.2017
Järjestöjen yhteinen kannanotto, 21.3.2017
Lastensuojelun Keskusliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto esittävät maakunnallisten lapsiasiavaltuutettujen perustamista.
Vanhemmat kaipaavat enemmän tukea arkeensa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelin tarjoaa keskusteluapua neljänä päivänä viikossa. Viime vuonna avattu chat-palvelu edustaa vanhemmuuden tukea, joka vastaa hyvin nykyvanhempien avuntarpeeseen.
TULE JA TEE! - vuorovaikutteinen foorumiteatteri Kuusankosken Taideruukilla (Kyminväylä 2, Kuusankoski) perjantaina 7.4.2017 klo 9-15
Me allekirjoittaneet LAPE-muutosohjelman ohjausryhmän järjestöedustajat ilmaisemme vakavan huolemme siitä, että sosiaali- ja terveysjärjestöjen tärkeää merkitystä ja järjestöjä ei ole otettu huomioon riittävästi uudistettavissa maakuntalaissa ja sote-lainsäädännössä.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri kouluttaa kavereita yksinäisille lapsille ja nuorille, perhekummeja lapsiperheille sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille. Yhteinen koulutustilaisuus järjestetään lauantaina 25.3. Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa.
Kolmevuotinen suurhanke leikin puolesta tavoitti kaikki Suomen kunnat, synnytti 321 Terhokerhoa ja käynnisti Leikkipäivä-ohjelman. Terhokerhojen suosio osoittaa, että kaikenikäisten yhteisille kohtaamispaikoille on iso tarve. Terhokerho-kävijöiden mukaan yhteinen leikki lisää elämäniloa ja vähentää yksinäisyyttä.