Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin Vuoden teko palkinnot jaettiin syyskokouksessa

19.11.2018

Kuvassa vas: MLL:n Kymen piirihallituksen varapuheenjohtaja Minna Kakkonen, Kotkan yhdistyksen Ella Luukka, MLL Kymen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan.
Kuvassa vas: MLL:n Kymen piirihallituksen varapuheenjohtaja Minna Kakkonen, Kotkan yhdistyksen Ella Luukka, MLL Kymen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri palkitsee vuosittain henkilön tai yhteisön Vuoden Teko -palkinnolla kiitoksena työstä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Tänä vuonna piiri palkitsi Ella Luukan, Marja Stridin ja Sirkka Liljanderin. Palkinnot jaettiin Kymen piirin syyskokouksessa Kotkassa 15.11.2018.

MLL:n Kotkan yhdistyksen esityksestä Kymen piiri palkitsi Vuoden teko 2018 -tunnustuksen Ella Luukan. Hän toimittanut Kymenlaakson keskussairaalan ensiavun lapsipotilaille yli 300 lohtunallea hankkimalla rahoituksen kirppikselle unohtuneiden myyntitavaroiden myynnillä. Idea oli Ellan oma ja hän hoitaa itse tarvittavat järjestelyt. Hyvällä idealla saadaan tavarat kierrätettyä ja tuotolla tuodaan suuri ilo ikävällä hetkellä. Ella työskentelee ensiavussa hoitajana ja on nähnyt lapsipotilaiden surun läheltä. Ella on myös toiminut aiemmin Kotkan perhekahvilan ohjaajana ja on aktiivinen yhdistyksen jäsen. 


Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lemin paikallisyhdistyksen esityksestä Vuoden teko palkinnon sai Sirkka Liljander. Liljander on Lemin vapaa-aika sihteeri ja hän toiminut yli 43 vuoden aikana Lemin kunnan nuoriso-, liikunta- ja kulttuuriasioiden parissa. Hän on aktiivinen vapaaehtoistyössä ja on järjestänyt säännöllisesti yhdistyksille järjestöparlamentin tapaamisia. Liljander on myös toiminut aikaisemmin Lemin yhdistyksessä puheenjohtajana. Vuonna 1980 hän herätti Lemin paikallisyhdistyksen toiminnan uudelleen käyntiin. Liljander on pitänyt Lemiläisten lapsiperheiden puolia vuosikymmenien ajan ja on ollut pidetty henkilö yhdistysten ja järjestöjen keskuudessa.  
 
Mannerheimin lastensuojeluliiton Lappeenrannan paikallisyhdistyksen esityksestä Vuoden teko 2018 -palkinnon sai Marja Strid. Strid järjesti keväällä 2018 tapaamisen, jossa esiteltiin Icehearts -toimintaa EKSOTE:n ja Lappeenrannan koulutoimen edustajille. Tämän ansiosta Lappeenrantaan perustettiin kaksi Icehearts ryhmää. Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on innovatiivinen toimintamalli, jonka työväline on joukkueurheilu.  Yhden ryhmän odotetut suorat positiiviset taloudelliset vaikutukset ovat yhteensä 2,8 miljoonaa euroa.  Strid on toiminut vuonna 2018 Lappeenrannan paikallisyhdistyksen jäsenenä ja osoittanut kiitettävää aktiivisuutta monessa suhteessa.   
 
 

Liitteet