MLL:n palvelut kesän aikana

12.6.2018

Piiritoimiston väki viettää kesälomia ja toimisto on hiljaiselolla. Tarkista kesämuistiostamme miten Mannerheimin Lastensuojeluliiton eri palvelut ovat avoinna lomakaudella.

Lastenhoitovälityspisteiden aukioloajat

MLL välittää lastenhoitajia myös kesäajaksi, mutta useimmat välityspisteet ovat heinäkuussa kiinni. Kesätauon ajallekin voi tilata hoitajan, mutta tilaus tulee tehdä ennen oman alueen välityspisteen kesätaukoa. Jos perheessänne on jo aiemmin käytetty MLL:n lastenhoitopalvelua, voi tutun hoitajan kanssa sopia hoidosta olemalla suoraan häneen yhteydessä, vaikka välityspiste on kiinni.

Kymen piirin välityspiste on kesätauolla 9.–29.7.

Auttavat puhelimet

Lasten ja nuorten puhelin päivystää juhannuksena perjantaista sunnuntaihin 22.–24. kesäkuuta kello 14–17.  Juhannuksen jälkeisellä viikolla palvelussa siirrytään kesäaukioloaikaan. Puhelinnumerossa 116 111 vastataan 25.6.–12.8.2018 välisenä aikana joka päivä kello 17–20. Chat päivystää maanantaisin ja tiistaisin kello 17–20.

Vanhempainpuhelin, vanhempainnetin kirjepalvelu ja chat jäävät juhannusviikon torstain jälkeen kesätauolle. Auttavat puhelinpalvelut palaavat normaaleihin päivystysaikoihin maanantaina 13. elokuuta.

Vinkkejä kesän viettoon

Kesälomalla voi touhuta paljon muutakin kuin aktiviteettipuistoja, sirkuksia ja huvipuistoja. Lue Lapsemme-lehdessä julkaistut vinkit halpoihin huveihin. Myös Leikkipankista löytyy vastaus mitä tehtäis -kysymykseen. Kesällä muuten kannattaa kulkea paljain varpain, Lapsemme-lehden jutusta voi lukea miksi.

Yhdistysten toiminta hiljenee kesäksi, mutta joillain paikkakunnilla järjestään kesäkuun aikana vielä ohjelmaa. Tapahtumakalenterista löytyvät tiedot kesän menoista. Lisäksi Leikkipäivän sivulta voi tarkistaa, missä kaikkialla vielä leikitään, sillä Leikkipäivä-tempauksia järjestetään pitkälle kesäkuulle.

Matkasänky tai pomppulinna vuokralle

Monet yhdistykset ja piirit vuokraavat matkasänkyjä, turvaistuimia sekä lastenrattaita ja -vaunuja, joten kesälomareissulle ei välttämättä tarvitse ottaa omia mukana. Lisäksi yhdistyksillä on vuokrata kesäjuhlia varten muun muassa pomppulinnoja ja katoksia. Vuokrausmahdollisuudet voi tarkistaa oman alueen yhdistyksestä, jotka löytyvät yhdistyshaun kautta.

Aiheeseen liittyvät