Toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi

Ajankohtaista

Tule mukaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille - toimintaan. Seuraava vapaaehtoisten ystävien koulutus järjestetään Kouvolassa lauantaina 11.2.2017. Lisätiedot ja ilmoittautumiset virpi.merilainen@mll.fi, puh. 040 589 5584
Kouvolassa on useita perheitä odottamassa omaa perhekummia. Tule mukaan auttamaan lapsiperheitä! Seuraava perhekummien koulutus alkaa Kouvolassa 11.2. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: sanna.kyto@mll.fi tai 040 749 9697
Köyhyys koskee yli 100 000 lasta Suomessa. Se kaventaa lapsen mahdollisuuksia osallistua ja aiheuttaa ulkopuolisuutta ja pahoinvointia. Hyvä Joulumieli -keräys muistuttaa lapsiperheköyhyydestä ja kerää rahaa ruokalahjakortteihin, joilla ilahdutetaan vaikeassa tilanteessa eläviä perheitä. 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tavoitteena on jakaa 30 000 lahjakorttia, joiden arvo on 70 euroa. Keräys alkaa 25.11. ja jatkuu jouluaattoon asti.
Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin kertaakaan sitten toisen maailmansodan. Heistä suurin osa on kehittyvissä maissa. Suomi voi omalta osaltaan tehdä enemmän poikkeuksellisen tilanteen ratkaisemiseksi. Siksi 25 kansalaisjärjestöä vaatii Suomea moninkertaistamaan pakolaiskiintiönsä.
MLL:n kannanotto
MLL:n vastaukset sote- ja maakuntauudistuksen lausuntopyyntökyselyyn 8.11.2016
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle ​Hallituksen esitys (HE 149/2016) kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien leikkaamisesta
KANNANOTTO Ministeri Rehulalle 5.10.2016
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Opetushallitukselle
Kulttuurien ja ihmisten välinen vuorovaikutus on tullut entistäkin ajankohtaisemmaksi. Seminaarissa pohditaan, kohtaavatko arjessa kulttuurit vai ihmiset? Pääsemme kuulemaan myös maahanmuuttajien omia kokemuksia. Koulutuksen järjestää MLL:n Varsinais-Suomen piirin Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta-hanke sekä MLL:n Kymen piiri.
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ja maakuntauudistus vaikuttavat merkittävästi kansalaisten arkeen. Sote-uudistuksen tavoitteena on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa yhdenvertaisuutta palveluissa, parantaa palveluiden saatavuutta ja vaikuttavuutta sekä hillitä kustannusten kasvua.
Perhekahvilaohjaajien verkkokoulutus on tarkoitettu erityisesti uusille perhekahvilaohjaajille, mutta sopii kertauksena myös pidempään toimineille perhekahvilaohjaajille sekä yhdistyksen hallitusten perhekahvilavastaaville. Koulutus alkaa 14.9.2016. Lisätietoja: Maiju Vesa p. 050 302 0269, maiju.vesa@mll.fi
Kaveritoiminnan koulutus alkaa 17.9. Kouvolassa. Lisätietoja Maiju Vesa p. 050 302 0269, maiju.vesa@mll.fi
Tule mukaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille - toimintaan. Seuraava vapaaehtoisten koulutus järjestetään Lappeenrannassa la 10.9. klo 9-15. Lisätiedot ja ilmoittautumiset virpi.merilainen@mll.fi, puh. 040 589 5584
Hallituksen esitys uusista tiukennuksista perheenyhdistämisen ehtoihin menee eduskunnan lopulliseen äänestykseen tällä viikolla. Kaikkiaan 17 kansalaisjärjestöä vetoaa kansanedustajiin, jotta julmista ja lyhytnäköisistä kiristyksistä luovuttaisiin. Mukana on muun muassa pakolais-, ihmisoikeus- ja lapsijärjestöjä.
Perhekummitoiminta (16.6.2016)
MLL:n Kymen piiri etsii perhekummeja Etelä-Karjalan alueelle.. Koulutus alkaa syyskuussa. lisätiedot sanna.kyto@mll.fi tai 040 749 9697
Vielä ennättää tilata kesälle hoitajan!! Välitys kiinni 4-24.7.2016 sekä 24.8 ja 6.9.2016!
Mannerheimin Lastensuojeluliiton vastaukset kirjalliseen kuulemiseen Opetus- ja kulttuuriministeriölle 9.6.2016
Joukko suomalaisia kansalaisjärjestöjä on huolissaan niistä tuhansista lapsista, jotka hallituksen esitys uhkaa jättää Suomeen ilman perhettä. Perheenyhdistämisen vaikeuttamista koskeva lakiesitys on käsittelyssä tällä viikolla hallintovaliokunnassa. Järjestöt vaativat, että Suomen on turvattava lapsille oikeus perhe-elämään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti. Järjestöt vetoavat eduskuntaan lakiesityksen hylkäämiseksi.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 13.5.2016 Sisäministeriölle
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Kuulemistilaisuus 3.5.2016 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle
Lastenhoidon välityspisteemme on kiinni kesällä seuraavasti: 10.6., 4.-24.7., 24.8. ja 6.9. Kesän hoitotilaukset tehtävä ennen kesäkatkoa.
Tervetuloa avoimeen yleisötilaisuuteen kuuntelemaan MLL:n johtava asiantuntija Esa Iivosen luentoa, paikallisten toimijoiden kokemuksia sekä kuntapäättäjien puheenvuoroja lapsivaikutusten arvioinnista!
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin hallinnoima koulurauhavuosi 2015–2016 tullaan päättämään Kouvolan pesäpallostadionilla Itä–Länsi tapahtuman A-poikien otteluun. Paikalla tekemistä nuorille yhteistyössä Kouvolan nuorisopalveluiden kanssa. Mukana menossa ovat myös Utin jääkärirykmentti ja Duunista toimeen-hanke.
Naisten ja tyttöjen liikunta- ja yhdessäolotapahtuma, Kympin Nainen järjestetään tänä vuonna hyväntekeväisyysperiaatteella yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piirin kanssa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi viettämään iloista ja sporttista kevätpäivää kanssamme. Paikallisyhdistysten jäsenille osallistuminen etuhintaan 22€/hlö!
MLL:n Kymen piiri kouluttaa perhekummeja lapsiperheille ja ystäviä maahanmuuttajaäideille. Seuraava vapaaehtoisten perehdytyskoulutus järjestetään Kouvolan Upseerikerholla (Upseeritie 5) la 2.4. klo 9:30-15.
Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka on kuuden lapsi- ja perhejärjestön (Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset, Suomen Vanhempainliitto ja Väestöliitto) kannanotto siitä, miten lasten ja perheiden hyvinvointia voidaan lisätä.
Oletko perhevapaalla? Onko työhönpaluu tai työpaikan etsiminen ajankohtaista? Osallistu perhevapaalta työelämään -ryhmään.
Hoitajavälitys (29.2.2016)
Huom!Huom!! Hoitajavälitys on kiinni 9.3.2016 työkokouksen vuoksi. 10.3 alkaen välitys on auki normaalisti.