Toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi

Ajankohtaista

20.3. Lappeenranta, Taidekoulu Estradi, Teollisuuskatu 9, Lappeenranta klo 9-15:30. Koulutuksen hinta 85€ sisältää ruoan ja kahvin sekä materiaalit. Kouluttajana MLL:n Kymen piirin nuorisokoordinaattori, teatteriopettaja Piia Kleimola. Koulutuspäivä toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 8 (maksimiosallistujamäärä 20 hlö). Ilmoittautuminen ja tiedot mahdollisista ruoka-aineallergioista 16.3. mennessä: joonas.kojo(at)mll.fi
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Eduskunnan sivistysvaliokunnalle
Yhteydenottojen määrä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelimeen ovat kasvaneet viidessä vuodessa 40 prosentilla. Auttava puhelin, nettikirjepalvelu ja chat mahdollistavat matalan kynnyksen tuen vanhemmuuden haasteita pohtiville. Vanhempainpuhelimen vuosiraportista selviää, että useimmiten yhteydenoton syy on lapsen kehitysvaiheen synnyttämä uusi tilanne, johon vanhempi kaipaa neuvoa.
Kymen piiriin on valittu uusia työntekijöitä: Julia Auvinen (Tukihenkilötoiminta), Satu Lukka (Eroauttaminen), Taina Salomäki (Mie kuulun! -hanke, nuorisotyö)
Etsimme myös tavallisia, luotettavia aikuisia, jotka haluaisivat toimia 4-17 -vuotiaan lapsen/nuoren kaverina sekä naisia, ketkä haluaisivat toimia maahanmuuttajaäitien ystävinä. Koulutus 5.3. alkaen Kotkassa. Ilmoittautumiset sanna.kyto@mll.fi p. 040 749 9697
Kannanotot ja lausunnot
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto ulkoministeriölle 19.1.2018
Perinteinen Hyvä Joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi järjestettiin 21. kerran. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhteisen keräyksen tavoitteena on herättää keskustelua lapsiperheköyhyydestä, sillä Suomessa joka 10. lapsi elää pienituloisessa perheessä.
Lastenhoitovälityksen joulutauko 22.12.2017-2.1.2018. Ammatillisten perhepalveluiden joulutauko 15.12.2017-7.1.2018.
Joulunpyhinä on hyvää aikaa leikkiä isommalla joukolla. Aikuisten ja lasten yhteinen leikkiminen tekee hyvää kaikille, sillä yhdessäolo ja jaettu ilo vahvistavat molempia. Kun leikki-ideat meinaavat loppua, niin lisää löytyy näppärästi Leikkipankista.
Piirin paikallisyhdistysten edustajat kokoontuivat piirin syyskokoukseen 18.11. Anjalan Mari's Coffeeseen.
Mie kuulun! (20.11.2017)