Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

Uutisia ja tapahtumia

Hallituksen esitys uusista tiukennuksista perheenyhdistämisen ehtoihin menee eduskunnan lopulliseen äänestykseen tällä viikolla. Kaikkiaan 17 kansalaisjärjestöä vetoaa kansanedustajiin, jotta julmista ja lyhytnäköisistä kiristyksistä luovuttaisiin. Mukana on muun muassa pakolais-, ihmisoikeus- ja lapsijärjestöjä.
Perhekummitoiminta (16.6.2016)
MLL:n Kymen piiri etsii perhekummeja Etelä-Karjalan alueelle.. Koulutus alkaa syyskuussa. lisätiedot sanna.kyto@mll.fi tai 040 749 9697
Vielä ennättää tilata kesälle hoitajan!! Välitys kiinni 4-24.7.2016 sekä 24.8 ja 6.9.2016!
Mannerheimin Lastensuojeluliiton vastaukset kirjalliseen kuulemiseen Opetus- ja kulttuuriministeriölle 9.6.2016
Joukko suomalaisia kansalaisjärjestöjä on huolissaan niistä tuhansista lapsista, jotka hallituksen esitys uhkaa jättää Suomeen ilman perhettä. Perheenyhdistämisen vaikeuttamista koskeva lakiesitys on käsittelyssä tällä viikolla hallintovaliokunnassa. Järjestöt vaativat, että Suomen on turvattava lapsille oikeus perhe-elämään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti. Järjestöt vetoavat eduskuntaan lakiesityksen hylkäämiseksi.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 13.5.2016 Sisäministeriölle
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Kuulemistilaisuus 3.5.2016 Eduskunnan sivistysvaliokunnalle
Lastenhoidon välityspisteemme on kiinni kesällä seuraavasti: 10.6., 4.-24.7., 24.8. ja 6.9. Kesän hoitotilaukset tehtävä ennen kesäkatkoa.
Tervetuloa avoimeen yleisötilaisuuteen kuuntelemaan MLL:n johtava asiantuntija Esa Iivosen luentoa, paikallisten toimijoiden kokemuksia sekä kuntapäättäjien puheenvuoroja lapsivaikutusten arvioinnista!
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin hallinnoima koulurauhavuosi 2015–2016 tullaan päättämään Kouvolan pesäpallostadionilla Itä–Länsi tapahtuman A-poikien otteluun. Paikalla tekemistä nuorille yhteistyössä Kouvolan nuorisopalveluiden kanssa. Mukana menossa ovat myös Utin jääkärirykmentti ja Duunista toimeen-hanke.
Naisten ja tyttöjen liikunta- ja yhdessäolotapahtuma, Kympin Nainen järjestetään tänä vuonna hyväntekeväisyysperiaatteella yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piirin kanssa. Toivotamme kaikki tervetulleeksi viettämään iloista ja sporttista kevätpäivää kanssamme. Paikallisyhdistysten jäsenille osallistuminen etuhintaan 22€/hlö!
MLL:n Kymen piiri kouluttaa perhekummeja lapsiperheille ja ystäviä maahanmuuttajaäideille. Seuraava vapaaehtoisten perehdytyskoulutus järjestetään Kouvolan Upseerikerholla (Upseeritie 5) la 2.4. klo 9:30-15.
Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka on kuuden lapsi- ja perhejärjestön (Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset, Suomen Vanhempainliitto ja Väestöliitto) kannanotto siitä, miten lasten ja perheiden hyvinvointia voidaan lisätä.
Oletko perhevapaalla? Onko työhönpaluu tai työpaikan etsiminen ajankohtaista? Osallistu perhevapaalta työelämään -ryhmään.
Hoitajavälitys (29.2.2016)
Huom!Huom!! Hoitajavälitys on kiinni 9.3.2016 työkokouksen vuoksi. 10.3 alkaen välitys on auki normaalisti.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Opetus- ja kulttuuriministeriölle varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta
MLL:n Kymen piiri kouluttaa perhekummeja lapsiperheille ja ystäviä maahanmuuttajaäideille. Seuraava vapaaehtoisten perehdytyskoulutus järjestetään Kouvolassa la 2.4. klo 9:30-15. Perhekummikoulutus jatkuu ke 6.4. ja ma 11.4. klo 17-20. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Virpi Meriläinen, p. 040 589 5584 virpi.merilainen@mll.fi
OAJ, Suomen Vanhempainliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lastensuojelun Keskusliitto katsovat, että lailla lapsille turvattu oikeus varhaiskasvatukseen jää toteutumatta. Kuntien talousahdingossa kukaan ei puolusta lasten oikeuksia, eikä arvioi päätösten vaikutuksia lasten näkökulmasta.
MLL:n Kymen piiri kouluttaa perhekummeja lapsiperheille ja ystäviä maahanmuuttajaäideille. Seuraava vapaaehtoisten perehdytyskoulutus järjestetään Kotkan pääkirjastossa la 13.2. klo 9:30-15. Perhekummikoulutus jatkuu 24.2. ja 7.3. klo 16-20. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Virpi Meriläinen, p. 040 589 5584 virpi.merilainen@mll.fi
Kerhonohjaajakoulutus järjestetään 6.2.2016 Kouvolan Sokos Hotel Vaakunassa ja 27.2.2016 Kotkan Lasten kulttuurikeskus LAKUssa
MLL:n lausunto lapsiasiavaltuutetun vuosikirjan 2016 valmistelua varten koulutuksen tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuden turvaamisesta.
Hoitajavälitys on suljettu joulunaikaan 23.12.2015-3.1.2016.
Eduskunta päätti varhaiskasvatusoikeuden rajaamisesta 15.12.2015, vaikka asiantuntijat ovat laajasti vastustaneet päätöstä ja kritisoineet tavoiteltua taloudellista hyötyä.
Lausunto nuorisolakiehdotuksesta opetus- ja kulttuuriministeriölle.
Lastenhoito kurssi alkaa tammikuussa 2016 Kotkan opistolla. Kurssin ajankohta 13.1-9.4.2016!! Lähiaikoina lisää infoa tulossa MLL:n Kymen piirin internetsivuille! Lisätiedot:sanna.kyto@mll.fi
MLL:n lausunto eduskunnan sivistysvaliokunnalle hallituksen esityksestä (HE 78/2015) perusopetuslain 48 f §:n muuttamisessa – Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen korottaminen.
MLL:n lausunto eduskunnan sivistysvaliokunnalle kuulemistilaisuudessa 19.11.2015 hallituksen esityksestä laeiksi varhaiskasvatuslain sekä lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi pääsihteeriksi kasvatustieteiden maisteri Milla Kalliomaan (51). Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2016.
Lapsen oikeuksien päivä 20.11. on myös YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen merkkipäivä. Sopimus on kaikkia viranomaisia velvoittava säädös, joka luo kaikille edellytykset edistää ja huolehtia lasten oikeuksien toteutumisesta. Suomessa sopimus on saatettu voimaan lailla vuonna 1991. Voimaantulon jälkeen lasten oikeudet ovat Suomessa monelta osin vahvistuneet ja lasten asema parantunut. Silti tehtävää riittää: lasten oikeudet eivät toteudu yhtäläisesti ja lasten hyvinvointi on aiempaa jakautuneempaa.
RSS ATOM