Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

Uutisia ja tapahtumia

Lapsiperheköyhyyttä tulee vähentää nykyistä tavoitteellisemmin. Myös sen seurausten lieventämiseen tulee kiinnittää enemmän huomiota.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa 33 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Ansioituneet äidit saavat kunniamerkit valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Säätytalolla Helsingissä.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri juhlii 65-vuotis syntymäpäiviään yhdessä MLL:n Kouvolan paikallisyhdistyksen kanssa järjestämällä taidepäivän lauantaina 6.5. klo 10–13 Kuusankosken Taideruukissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 27.4.2016 Eduskunnan lakivaliokunnalle
Suomalaisiin perhevapaisiin kohdistuu muutospaineita, ja niin työmarkkinajärjestöt kuin useat puolueet ovat esittäneet omat ehdotuksensa perhevapaiden kehittämisestä. Lapsi- ja perhejärjestöt ovat pitkään vaatineet vanhempainvapaiden keston pidennystä, joustomahdollisuuksien lisäämistä sekä isälle korvamerkityn vapaan kasvattamista. Useimmat nyt esitetyt ehdotukset ovat tämän suuntaisia ja siten tervetulleita. Perhevapaiden kehittäminen on kuitenkin tapahduttava lasten ja vanhempien hyvinvoinnin edistämiseksi. Esitettyjä heikennyksiä nykyiseen tilanteeseen vapaiden keston tai korvaavuustason kannalta ei tule hyväksyä. Hoitovapaata voidaan leikkaamisen sijasta kehittää joustavampaan ja pienten lasten varhaiskasvatusta tukevaan suuntaan.
Leikki tekee hyvää. Kaikille. Siksi haastamme kaikki kansalaiset iästä riippumatta mukaan Leikkipäivään. Valtakunnallinen Leikkipäivä järjestetään 13. toukokuuta, jolloin kuka tahansa voi järjestää oman leikkitempauksen – suuren tai pienen. Leikki on myös osa Suomi 100 -juhlavuotta.
Hallituksen kehysriihessä huhtikuun lopussa luodaan suuntaviivat Suomen taloudelle seuraavalle vuodelle. Järjestöt vaativat, että pakolaiskiintiötä korotetaan vuodelle 2018. Kiintiön korottamisen puolesta puhuvat myös Sixten Korkman ja Kari Mäkinen.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää pitkäperjantaista 2. pääsiäispäivään joka päivä kello 14–17. Numeroon 116 111 voi soittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta. Puheluihin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset.
Liian moni lapsi ja nuori kokee, ettei tule kohdatuksi eikä autetuksi, vaikka ympärillä olisi useita ammattilaisia. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen yhteyttä ottaneiden nuorten kokemukset hyvinvointipalveluista pysäyttävät. Nuoret toivovat kuuntelemista ja välittämistä, mutta kohtaavat kiireisiä ja väsyneitä ammattilaisia.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton perinteinen kevätkeräys alkaa jälleen 1. huhtikuuta. Keräyksen uusi nimi on Lapsen ensin. Paikallisyhdistykset keräävät Lapset ensin -keräyksellä varoja omaan toimintaansa. Lahjoituksen voi tehdä sujauttamalla kolikon lippaaseen tai lahjoittamalla keräystilille haluamansa summan.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton kannanotto 22.3.2017
Järjestöjen yhteinen kannanotto, 21.3.2017
Lastensuojelun Keskusliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto esittävät maakunnallisten lapsiasiavaltuutettujen perustamista.
Vanhemmat kaipaavat enemmän tukea arkeensa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelin tarjoaa keskusteluapua neljänä päivänä viikossa. Viime vuonna avattu chat-palvelu edustaa vanhemmuuden tukea, joka vastaa hyvin nykyvanhempien avuntarpeeseen.
TULE JA TEE! - vuorovaikutteinen foorumiteatteri Kuusankosken Taideruukilla (Kyminväylä 2, Kuusankoski) perjantaina 7.4.2017 klo 9-15
Me allekirjoittaneet LAPE-muutosohjelman ohjausryhmän järjestöedustajat ilmaisemme vakavan huolemme siitä, että sosiaali- ja terveysjärjestöjen tärkeää merkitystä ja järjestöjä ei ole otettu huomioon riittävästi uudistettavissa maakuntalaissa ja sote-lainsäädännössä.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri kouluttaa kavereita yksinäisille lapsille ja nuorille, perhekummeja lapsiperheille sekä ystäviä maahanmuuttajaäideille. Yhteinen koulutustilaisuus järjestetään lauantaina 25.3. Kotkan Kumppanuustalo Viikarissa.
Kolmevuotinen suurhanke leikin puolesta tavoitti kaikki Suomen kunnat, synnytti 321 Terhokerhoa ja käynnisti Leikkipäivä-ohjelman. Terhokerhojen suosio osoittaa, että kaikenikäisten yhteisille kohtaamispaikoille on iso tarve. Terhokerho-kävijöiden mukaan yhteinen leikki lisää elämäniloa ja vähentää yksinäisyyttä.
Kuntavaaliehdokkaat haastetaan allekirjoittamaan Lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulu. Allekirjoittamalla ehdokkaat sitoutuvat edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia tavoitteita, mikäli tulevat valituiksi kunnanvaltuutetuiksi.
Hei sinä hyvin suomea puhuva nainen! Tule mukaan ystäväksi maahanmuuttajaäidille - toimintaan. Vapaaehtoisten ystävien koulutus järjestetään Kotkassa lauantaina 18.3.2017. Lisätiedot ja ilmoittautumiset virpi.merilainen@mll.fi, puh. 040 589 5584
Haemme perhekummeiksi tavallisia, luotettavia naisia ja miehiä sekä pariskuntia. Perhekummitoiminta käynnistetään Haminan ja Pyhtään alueilla sekä vahvistetaan Kotkassa. Tule mukaan auttamaan alueen lapsiperheitä. Koulutus Kotkassa 25.3. klo 10-15, 28.3. klo 17-20 ja 6.4. klo17-20. Ilmoittautumiset sanna.kyto@mll.fi tai 040 749 9697
Viite: Luonnos hallituksen esitykseksi alkoholilain kokonaisuudistukseksi 22.11.2016 Asia: Lausuntopyyntö 22.11.2016 STM075:00/2011
Tule mukaan Ystäväksi maahanmuuttajaäidille - toimintaan. Seuraava vapaaehtoisten ystävien koulutus järjestetään Kouvolassa lauantaina 11.2.2017. Lisätiedot ja ilmoittautumiset virpi.merilainen@mll.fi, puh. 040 589 5584
Lasten palvelujen kuten varhaiskasvatuksen, koulun ja vapaa-ajan toiminnan painoarvo kunnissa kasvaa, sillä ne jäävät sote- ja maakuntauudistuksessa kuntien vastuulle. Kuntiin tarvitaan päättäjiä, jotka tuntevat lasten oikeudet ja ymmärtävät lapsuuden merkityksen. Lapsiystävällinen kunta on hyvä kaikenikäisille.
Haemme perhekummeiksi tavallisia, luotettavia naisia ja miehiä sekä pariskuntia. Tulkaa rohkeasti mukaan auttamaan alueen lapsiperheitä. Koulutus: 11.2.2016 klo:9-14 16.2 ja 20.2 klo:17-20 ilmoittautumiset:sanna.kyto@mll.fi tai 040 749 9697
Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys saavutti ennätyssuuren 2,1 miljoonan euron tavoitteensa. Keräys järjestettiin tänä syksynä jo 20. kerran. Lahjoitusten avulla voitiin ilahduttaa 30 000 vähävaraista lapsiperhettä 70 euron ruokalahjakortilla.
Kuntavaaleissa 9.4.2017 päätetään suurista asioista: sinun ja lastesi asioista. Monet lasten ja lapsiperheiden kannalta keskeiset palvelut, kuten varhaiskasvatus ja peruskoulu, jäävät sote-uudistuksen jälkeenkin nimenomaan kuntiin. Vaikka taloudellinen tilanne on tiukka, meidän aikuisten on juuri nyt turvattava lapsen hyvä arki. Se on ainoa mahdollisuus varmistaa hyvä tulevaisuus meille kaikille.
Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että valtiovalta ryhtyy toimiin lastensuojelun tutkimuksen puutteiden korjaamiseksi ja huolehtii keskitettyjen tutkimusrakenteiden perustamisesta. Lastensuojelun sijaishuollon epäkohtia vuosina 1937–1983 tarkastellut selvitys osoittaa, että lastensuojelun toteuttamisen tulee entistä systemaattisemmin pohjautua tutkimustietoon.
Varhaiskasvatus, koulu ja vapaa-ajan palvelut ovat perheen jälkeen tärkeimmät lasten ja nuorten kasvu- ja kehitysympäristöt. Ne ovat kaikki kuntapalveluita. Sote- ja maakuntauudistuksen myötä lasten ja nuorten asiat korostuvat kuntien toiminnassa ja päätöksenteossa. Lapsiin investoiminen on kunnille kannattavaa. Se on myös kaikkien kuntalaisten etu: lapsiystävällinen kunta on kaikille hyvä.
RSS ATOM