Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

Uutisia ja tapahtumia

Leikit yhteen paikkaan kokoava Leikkipankki on avattu. Leikkipankki toimii osoitteessa www.leikkipankki.fi. Vinkit ovat nyt vaivattomasti ja nopeasti kaikkien saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, sillä älypuhelimella helposti toimiva Leikkipankki tuo leikit jokaisen taskuun.
Nuorisotyön viikko (10.10.2017)
Parhaillaan käynnissä olevalla nuorisotyön viikolla (9.–15.10.2017) nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden ja järjestöjen arvokasta työtä nuorten hyväksi teemalla Ole onnellisen lopun alku.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton nettisivu-uudistuksen toinen vaihe on valmistunut, kun uusittu Nuortennetti julkaistiin.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio järjestävät itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta Suomen lasten itsenäisyysjuhlan Säätytalossa Helsingissä. Juhlaan on kutsuttu kaksi 10-vuotiasta lasta jokaisesta Suomen kunnasta. Pyyntö nimetä kuntaa edustavat lapset lähtee kunnille tänään.
MLL:n Kymen piiri ja Kouvolan Ohjaamo -hanke järjestävät yhdessä jo kolmannen Kuule, Näe, Kohtaa miut -seminaarin torstaina 19.10. Kouvola-talon Simelius-salissa.
Mediapaja nuorille (31.8.2017)
MLL Kymen piiri, Nuortennetti ja Lappeenrannan Me-talo järjestävät maksuttoman 13-25 -vuotiaiden työpajan Lappeenrannan Me -talolla 7. syyskuuta klo 17-19:00.
Tule Kummiksi (25.8.2017)
Koetko auttamisen halua, mutta miten auttaa ja ketä? Auttamalla lapsiperheitä, voit rikastuttaa omaa elämääsi ja saada merkittäviä ihmissuhteita. Tule MLL:n Perhekummiksi / varamummiksi tai -vaariksi, 16.9 startti Lappeenrannassa. sanna.kyto@mll.fi 040 7499697
Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2017–2018 julistetaan Suomen kouluihin 24. elokuuta Helsingissä. Koulurauha-vuoden teema ”Oikeus olla ja unelmoida” kannustaa kouluja oppilaiden oman toiminnan vahvistamiseen kiusaamisen ja syrjinnän vastaisessa työssä.
Väkivaltatapausten uutisointi tavoittaa sekä nuoret koululaiset että pienet lapset. Lasta tilanne hämmentää ja pelottaa. Aikuisenkin voi olla vaikea ymmärtää tapahtunutta ja löytää vastauksia lapsen kysymyksiin. Aikuinen auttaa lasta jo olemalla läsnä, kuuntelemalla ja pysymällä rauhallisena.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Opetus- ja kulttuuriministeriölle 14.8.2017
Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kymen piiri järjestää jo perinteeksi muodostuneen Hyvä alku koulutielle -tapahtuman 11.8. Haminan Vehkalahden koululla. Tapahtumaan osallistuu noin 200 alakoulun oppilasta. Tapahtuman juontajana toimii MLL:n Kymen piirin Mie kuulun! -nuorisohankkeen koordinaattori Piia Kleimola ja esiintyjinä nähdään muun muassa taikuri-jonglööri Janne Mustonen.
Uuden kouluvuoden alkaminen on mukava, mutta samalla myös jännittävä tapahtuma. Ekaluokan alkaminen on ensimmäinen iso askel lapsen koulutiellä, ja siihen valmistaudutaan perheissä huolellisesti. Myös siirtyminen yläkouluun on suuri harppaus ja vanhempien tuki on edelleen tärkeää lapselle.
MLL Kymen piiri järjestää uusien kaverien, perhekummien ja ystävien vapaaehtoiskoulutuksen Sokos Hotel Lappeessa (Brahenkatu 1, 53100 Lappeenranta) 16. syyskuuta. Tule mukaan toimintaan!
Toimiston väki siirtyy kesälomille ja piiritoimisto on suljettu kesällä 3.7. - 30.7. välisenä aikana. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä 010 422 8122. Hyvää kesää!
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää kesälläkin joka päivä, myös juhannuksena.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Eduskunnan valtiovarainvaliokunnalle 13.6.2017
Mannerheimin Lastensuojeluliiton liittokokouksen kannanotto
Järjestön liittokokous keräsi Kuopioon 300 aktiivia päättämään järjestön suunnasta.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto Eduskunnan valtiovarainvaliokunnalle 9.6.2017
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto 29.5.2017 Ulkoasiainministeriölle
Tule Perhekummitoimintaan mukaan, perheitä on jonossa, jotka odottavat omaa kummia..ota yhteyttä sanna.kyto@mll.fi 040 749 9697
Mannerheimin Lastensuojeluliiton lausunto eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle
Lapsi- ja perhejärjestöt esittävät, että sote-uudistus toteutetaan ensin ja valinnanvapauslain valmistelua jatketaan. Valinnanvapausuudistus on perusteltua toteuttaa vasta sitten, kun lakiehdotuksen epäkohdat on korjattu ja maakunnat ovat voineet valmistautua valinnanvapauslain toteuttamiseen. Esimerkiksi tietojärjestelmien saaminen yhteensopivaksi vaatii aikaa.
Leikki valloittaa toukokuussa koko maan, sillä Leikkipäivän nettisivuille on ilmoitettu yli 100 tapahtumaa eri puolilta Suomea. Ideana on, että kuka tahansa voi järjestää oman leikkitempauksensa ja kutsua sivuston kautta muutkin mukaan. Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään tänään lauantaina 13. toukokuuta, mutta tempauksia järjestetään pitkin toukokuuta.
RSS ATOM